Αν σας έχουν λείψει τα γλυκά της γιαγιάς ή απλώς θέλετε να απολαύσετε κάποιο παραδοσιακό γλυκό στην πιο αυθεντική εκδοχή του, τα ζαχαροπλαστεία που ακολουθούν σίγουρα πρέπει να συμπεριληφθούν στις επιλογές σας. Από μυρωδάτο γαλακτομπούρεκο μέχρι παραδοσιακό ρυζόγαλο ή κρέμα και παγωτό Σικάγο, η παράδοση έχει την τιμητική της. Χαρά Αν ένα ζαχαροπλαστείο έχει συνδέσει το όνομά του με το παγωτό, αυτό δεν είναι άλλο από την Χαρά (Πατησίων 339Γ). Εδώ, όλα μοιάζουν να έχουν παγώσει στο χρόνο, μένοντας πίσω στις δεκαετίες ‘70-’80. Το ζαχαροπλαστείο άνοιξε το 1969, με τη συνταγή για το Σικάγο και το εκμέκ παγωτό να το κάνει ευρέως γνωστό στο κοινό της πόλης, κάνοντας τους κατοίκους της Αθήνας να δίνουν ραντεβού στη Χαρά για την καθιερωμένη τους έξοδο. Η συνταγή αποτελεί «κληρονομιά» της γιαγιάς Αριστέας από την Πόλη, η οποία με τον ξεριζωμό του ελληνισμού της Μικράς Ασίας την έφερε στην Ελλάδα, κρύβοντάς την στο παπούτσι της. Κτιστάκης Από τις σταθερές αξίες της πόλης, για αυθεντικούς παραδοσιακούς λουκουμάδες. Οι λουκουμάδες στον Κτιστάκη στην Ομόνοια […]
Πηγή άρθρου
Newsbeast
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.